Haardhout bewaren

Uw haardhout kopen in de zomer is niet alleen voordeliger, maar geeft ook een sfeervolle uitstraling aan uw tuin. Door op de juiste manier te stapelen en te kiezen voor een tijdloze houtopslag, kunt u uw openhaardhout lang bewaren én ziet het er ook nog eens erg mooi uit! 

 


Droog open haardhout

Het hoogste rendement wordt uit haardhout gehaald wanneer het hout goed droog is. Hierbij is een vochtpercentage van 15%, maximaal 20%, goed. Zit er meer vocht in het hout? Dan gaat dit ten koste van de warmte die het haardhout afgeeft. Wanneer u ovengedroogd haardhout koopt dan is het haardhout direct gebruiksklaar. Haardhout dat droog is zal geen water meer opnemen en kan dus prima buiten bewaard worden. Kies echter wel voor de ‘droge’ kant van uw woning, oftewel de Noord-Oost of Zuid-Oost kant. Ook is het belangrijk dat er wind door het haardhout kan waaien, zo blijft de kwaliteit van het hout langer behouden!Natuurlijk gedroogd haardhout

Zelf hout gehakt of ‘nat’ haardhout van de boswachter aangeschaft? Zorg er dan voor dat het haardhout goed gezaagd en gekloofd is. Hierdoor wordt het oppervlakte waaruit water kan verdampen vergroot en is er een groter contactoppervlakte met de lucht, waardoor het vocht gemakkelijker aan de omgeving wordt afgegeven.

 


Houtopslag

Indien u haardhout aanschaft van Haardhoutcompany.nl kunt u het hout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Past dit niet op uw opslaglocatie of wilt u sfeer creëren met uw haardhout? Kies dan voor een tijdloze houtopslag. Het assortiment van Haardhoutcompany.nl bestaat uit opslagen die aan de muur hangen of die tegelijkertijd dienen als afscheiding in uw tuin. Dit kan voordelig met de brandhoutopslag Aster of met de prachtige Design houtstapelplaats. Niet alleen functioneel maar een sieraad in uw tuin. 


Relevante artikelen

Houtopslag

Door haardhout op de juiste manier op te slaan blijft de kwaliteit van het haardhout behouden. Ind..

In zes stappen een houtopslag maken

Om een mooi haardvuur te creëren is het noodzakelijk om droog haardhout te gebruiken. Haardhout word..

Haardhout drogen

Haardhout opslag met droog haardhout een rijk gevoel. “Aan de houtopslag kun je zien hoe de kach..

De beste manier om hout te stapelen

Om zoveel mogelijk te genieten van een mooi vuur is het essentieel om droog haardhout te gebruiken..


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering