Brandhout opslag

Op zoek naar een brandhout opslag voor het bewaren van hout? Door het brandhout op de juiste manier te stapelen en te bewaren op een geschikt plek rond uw woning blijft de hoge kwaliteit van het brandhout lang in tact. haardhoutcompany.nl biedt een ruim assortiment brandhout opslagen en geeft tips over het bewaren van brandhout.
 

Brandhout opslag: droog brandhout bewaren

Het hoogste rendement wordt uit brandhout gehaald wanneer het hout goed droog is. Hierbij is een vochtpercentage van 15%, maximaal 20%, goed. Zit er meer vocht in het hout? Dan gaat dit ten koste van de warmte die het haardhout afgeeft. Wanneer u ovengedroogd brandhout koopt dan is het hout direct gebruiksklaar. Brandhout dat droog is zal geen water meer opnemen en kan dus prima buiten bewaard worden. Kies echter wel voor de ‘droge’ kant van uw woning, oftewel de Noord-Oost of Zuid-Oost kant. Ook is het belangrijk dat er wind door het brandhout kan waaien, zo blijft de kwaliteit van het hout langer behouden!

Natuurlijk gedroogd brandhout bewaren

Zelf hout gehakt of ‘nat’ brandhout van de boswachter aangeschaft? Zorg er dan voor dat het brandhout goed gezaagd en gekloofd is. Hierdoor wordt het oppervlakte waaruit water kan ver-dampen vergroot en is er een groter contactoppervlakte met de lucht, waardoor het vocht gemak-kelijker aan de omgeving wordt afgegeven.

Brandhout opslag: assortiment

Indien u brandhout aanschaft van Haardhoutcompany.nl kunt u het hout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Past dit niet op uw opslaglocatie of wilt u sfeer creëren met uw brandhout? Kies dan voor een tijdloze houtopslag. Het assortiment van Haardhoutcompany.nl bestaat uit opslagen die aan de muur hangen of die tegelijkertijd dienen als afscheiding in uw tuin. Dit kan voordelig met de brandhoutopslag Aster of met de prachtige Design houtstapelplaats. Niet alleen functioneel maar een sieraad in uw tuin.