De haard aansteken | Zwitserse methode | Gemakkelijk | Schoon | Weinig rook

Steek uw haard op de juiste manier aan en spaar het milieu.

Haardhout informatieHoutkachels en haarden worden meestal aangestoken door een krant of aanmaakhoutjes onder het haardhout te plaatsen en dit aan te steken. Dit gaat vaak gepaard met behoorlijke rookontwikkeling.
Er wordt zelfs gebruik gemaakt van spiritus of brandgel, doe dit nooit, het is zeer gevaarlijk en absoluut niet nodig.


 

Droog haardhout gebruiken

De Zwitserse methode van aansteken werkt altijd (gebruik droog hout) is goed voor zowel het milieu als uw rookkanaal. Per stookbeurt bespaart u zeker 50% uitstoot door uw haard goed aan te steken.

Ga als volgt te werk: 

  1. Stapel 2 tot 4 blokken droog haardhout (bij voorkeur ovengedroogd) in uw houtkachel of haard. Plaats hier bovenop een aantal aanmaakhoutjes en plaats hiertussen aanmaakblokjes (2x2 is voldoende). Het werkt het best om de aanmaakhoutjes kruislings zoals getoond op de foto, te plaatsen. Aanmaakhoutjes en aanmaakblokjes kunt u bij haardhoutcompany.nl met uw pallet brandhout meebestellen.
  2. Steek de aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker. De aanmaakblokjes zullen ontbranden en de aanmaakhoutjes verhitten, zodat deze gaan branden. De brandende aanmaakhoutjes zullen zorgen voor het opwarmen van uw haard en rookkanaal, zodat een goede trek ontstaat.
  3. De houtblokken zullen van bovenaf verhit worden, zodat ook deze geleidelijk vlam vatten. Doordat de hete lucht niet langs de koude blokken geleid wordt, maar de blokken van bovenaf verhit, is van het begin sprake van goede verbranding. De rookontwikkeling en uitstoot zullen vanaf het begin minimaal zijn en uw rookkanaal zal minder vervuilen. Binnen 15 minuten heeft u, zonder kranten of spiritus, een goed brandende houtkachel of haard.

 

Overlast door rook en fijnstof wordt met deze methode vermindert met maar liefst 50% per stookbeurt. Bij een moderne houtkachel met goed rendement, zal er van overlast helemaal geen sprake meer zijn! 

Haardhout informatieIn bijgaand filmpje gemaakt bij Leenders Haardkachels ziet u bovenstaande uitleg in de praktijk. https://www.youtube.com/watch?v=2ECtnl4EK5Y

 

haardhout informatieBestel hier uw ovengedroogde haardhout en stook schoon en veilig.

 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering