..
€207,50
Excl. BTW: €171,49
 • Inhoud: ca. 500 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €299,00
  Excl. BTW: €247,11
 • Inhoud: ca. 700 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €267,50
  Excl. BTW: €221,07
 • Inhoud: ca. 1000 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €332,50
  Excl. BTW: €274,79
 • Inhoud: ca. 700 XL blokken
 • Bloklengte: ca. 37 cm

 • Duurzaam stoken

  Duurzaam stoken, en hiermee een brand voorkomen, vergt cruciaal onderhoud waar oprechte aandacht aan moet worden besteed. Wij geven je alle tips en richtlijnen om hiermee om te gaan, zodat veilig stoken gemakkelijker wordt. 


  Richtlijnen voor het voorkomen van een schoorsteenbrand.

  • Laat uw haard of kachel en rookkanaal installeren en minimaal 1 x per jaar controleren en onderhouden door een erkende vakman met goede referenties.
  • Gebruik de kachel waar die voor bedoelt is. Een houtkachel is geen "allesbrander".
  • Stook de juiste hoeveelheid droog hout in de kachel (laat de kachel niet "smoren").

   

  De schoorsteen vaak oorzaak van brand 

  De schoorsteen heeft in de eerste plaats de taak alle rookgassen naar buiten af te voeren. Als tweede moet de schoorsteen er voor zorgen, dat het vuur goed “trekt”. In de derde plaats heeft de conditie waarin de schoorsteen verkeert een zeer belangrijke invloed op de brandveiligheid. Omdat vooral dit laatste punt nogal eens in de publieke belangstelling staat, wil de brandweer Beverwijk u daar over inlichten.

  Wie een open haard of een kachel neemt haalt daarmee ook het risico van een schoorsteenbrand in huis. Een schoorsteen die niet goed functioneert, kan gevaarlijke situaties doen ontstaan. Menig menselijk leed en schade is hierdoor reeds veroorzaakt.

  Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. In de meeste gevallen is roetafzetting de schuldige. Roetdeeltjes zetten zich vast op de wanden van het schoorsteenkanaal. Dat laagje roet hoeft maar een paar millimeter dik te zijn om bij een groot brandend vuur te gaan gloeien en in brand te geraken. De temperatuur in een schoorsteenkanaal kan dan oplopen tot meer dan 1000 graden Celsius!

   

  Verkeerd materiaal schoorsteen of verkeerde constructie

  Een tweede oorzaak voor een schoorsteenbrand is vaak een ondeugdelijke constructie of een foute materiaalkeuze. Een in bouwkundig opzicht slechte schoorsteen kan scheuren, barsten of vervormen. De hitte kan daardoor naar buiten lekken en brandbare voorwerpen in de nabijheid van de schoorsteen in brand zetten. Hout, zachtboard of textiele wandbekleding begint te smeulen en kan uiteindelijk in een totale brand resulteren. Er voor dit alles (afgezien van het goed bouwen van een schoorsteen) maar één oplossing namelijk de schoorsteen regelmatig vegen. Meestal wordt dit al beschreven in uw verzekeringspolis. Hierin staat meestal dat u uw schoorsteen 1 x per jaar moet vegen door een erkend schoorsteenbedrijf. Mocht u deze clausule niet aantreffen dan bent u in elk geval gebonden aan de Beverwijkse Bouwverordening. Hierin staat: Het is verboden een rookkanaal te gebruiken dat niet doeltreffend is gereinigd. De brandweer houdt hierbij een frequentie aan van 1 x per jaar reinigen bij normaal gebruik.

   

  Roestafzetting

  Roetafzetting ontstaat vrijwel door elke soort brandstof. De mate van roetafzetting is niet voor alle brandstoffen gelijk. Zo zal geschilderd of geteerd hout en spaanplaat meer roetafzetting geven dan eiken-, berken- of vruchtbomenhout. Gebruik liever geen houtblokken waarin parafine of hars is verwerkt, of die te nat zijn. Gebruik droog hout. Het verbranden van plastic of oude schoenen is het slechtste wat u uw schoorsteen kan aandoen. Maar ook briketten of steenkool kunnen veel roet veroorzaken. Van groot belang is een goed verbrandingsproces. Hoe hoger de temperatuur hoe beter de verbranding van schadelijke stoffen zoals koolmonoxide (CO) en kooldioxide (CO2).

  Belangrijk is dat de binnenwand van uw schoorsteenkanaal snel op temperatuur is en deze temperatuur ook vasthoudt. Condens is dan uitgesloten, terwijl de roetafzetting minimaal is. Zorg ervoor dat uw schoorsteenkanaal haaks is. Waar dit niet mogelijk is kunnen bochten tot maximaal 30 graden toegepast worden. Let wel iedere bocht betekent weerstand, dus roetafzetting!

  Nogmaals: vegen is geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Het is in belang van uw eigen veiligheid en dat van uw huis. Als de brandweer voor de deur staat is het te laat!


  Bron; brandweer Beverwijk.

   


  Relevante artikelen

  10 tips om duurzaam te stoken met haardhout

  Duurzame houtstook, tips voor overlastvrij stoken Het stoken van de haard is voor de één een pass..

  Duurzaam bosbeheer

  Duurzaam bosbeheer en haardhoutcompany.nl Bossen zijn voor ons allemaal van grote betekenis. •..

  Hout als energiebron van de toekomst

  Hout als energiebron van de toekomst De voorraden fossiele brandstoffen zijn beperkt. Dat geldt n..

  Veilig stoken

  Veilig stoken begint bij Brandhout.com Brandhout.com vindt het belangrijk u zo goed mogelijk te i..


   Topkwaliteit haardhout 
    Meerpalletkorting
  Uitstekende service
  Hoogste klantwaardering