Haardhout kopen: ovengedroogd openhaardhout

..
€207,50
Excl. BTW: €171,49
 • Inhoud: ca. 500 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €312,50
  Excl. BTW: €258,26
 • Inhoud: ca. 700 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €277,50
  Excl. BTW: €229,34
 • Inhoud: ca. 1000 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €299,00
  Excl. BTW: €247,11
 • Inhoud: ca.700 XL blokken
 • Bloklengte: ca. 37 cm

 • Haal het beste uit uw kachel met hoogwaardige kwaliteit haardhout

  Wilt u topkwaliteit haardhout kopen voor uw kachel of haard? Haardhoutcompany.nl levert strak gestapelde pallets haardhout van hoogwaardige kwaliteit. Het hout is schoon en droog en zorgt daardoor dat zowel u als uw buren geen rookoverlast ervaren en het milieu minimaal wordt belast.  


  Kenmerken haardhout

  Stook uitsluitend droog en schoon haardhout. Dit zorgt ervoor dat u overlastvrij stookt en het milieu minimaal belast. Met schoon haardhout wordt bedoelt dat het hout vrij is van vervuiling (verf en olie). Afvalhout of hout van naaldbomen worden sterk afgeraden. Droog hout is hout dat 20% of minder vocht bevat. Het rendement van nat hout is behoorlijk lager dan dat van droog haardhout. Er is namelijk ruim twee keer zoveel nat haardhout nodig dan droog haardhout om hetzelfde rendement te behalen.

  Haardhoutcompany.nl biedt diverse soorten ovengedroogd haardhout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo geeft essenhout een mooie vlammenspel en heerlijke warmte. Berkenhout heeft een hoge energiewaarde en een heerlijke zoete geur. Gaat u voor duurzaam? Kies dan voor eikenhout! Dit wordt gedroogd met de restwarmte die vrijkomt met de productie van elektriciteit in biogasinstallaties. We leveren ook elzenhout en beukenhout. Steek het hout ook op een goede manier aan met aanmaakhout.


  Haardhout keuzehulp

  Welk soort haardhout u nodig hebt is sterk afhankelijk van het soort kachel dat u gebruikt en het aantal blokken dat u stookt. Wilt u hout bestellen, maar bent u niet zeker welk soort geschikt is voor uw stookvoorkeuren? Met onze haardhout keuzehulp bent u in twee klikken bij de juiste keuze! Bekijk ook de aanbieding haardhout!

  Om de hoogwaardige kwaliteit van het hout waarborgen is de juiste manier van opslaan essentieel. Sla het hout altijd op aan de ‘droge’ zijde van uw woning of in een schuur of garage. Wanneer u haardhout aanschaft bij ons kunt u het hout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Is deze pallet te groot of wilt u sfeer creëren met het haardhout? Kies dan voor een functionele houtopslag.  


  Ovengedroogd openhaardhout kopen

  We hebben speciale droogkamers waarin het openhaardhout gedroogd is, zodat je er direct plezier van hebt op de best mogelijke manier. Ons openhaardhout is dus ovengedroogd! We hebben houtblokken in verschillende afmetingen, die allemaal gelijk gestapeld op een pallet geleverd worden. Dit zorgt ervoor dat u in een eventuele houtopslag makkelijk stapelt, maar ook een gelijk verdeeld haardvuur zal ervaren. Geen idee welke houtsoort het beste bij uw smaak en haard past? Gebruik dan onze keuzehulp. 

  Er is natuurlijk een duidelijke reden om ovengedroogd openhaardhout te stoken: vochtig hout zorgt voor veel rook en is eigenlijk ook schadelijk voor uw haard. Er is natuurlijk veel aan gelegen om anderen niet tot last te zijn met het stoken van haardhout, maar u wil zelf natuurlijk ook geen vervelende lucht in huis. Het hout is met deze manier van drogen ook gegarandeerd fijn voor uw reukorganen, in zowel de verbrande- als niet verbrande staat. 


  Haardhout voor de sfeer

  Een houtkachel of open haard met een fijn brandend vuur zorgt voor een warme sfeer in huis. Niet alleen verwarmt u hiermee uw verblijven, maar het zorgt ook zeker voor een winterse gezelligheid. Het past ook echt bij de koude en natte Hollandse winters! Goed openhaardhout geeft nogal een verschil in verbranding in vergelijking met middelmatige. Bij ons vindt u uiteraard alleen het beste gedroogde brandhout.


  Duurzaam brandhout

  Wij leveren ons brandhout gestapeld in nette pallets. De pallet wordt voor uw deur geleverd, zodat u zelf kunt bepalen wat er mee gaat gebeuren hierna. We zijn uiteraard transparant in het moment dat de pallet bij u geleverd wordt, zodat u er rekening mee kan houden! 


  Verschillende soorten haardhout kopen

  Ga voor de verschillende overzichten haardhout naar de volgende pagina's:

   Topkwaliteit haardhout 
    Meerpalletkorting
  Uitstekende service
  Hoogste klantwaardering