Duurzame houtstook | Schoon & Droog | Zwitserse methode | Geen rookoverlast

 Topkwaliteit haardhout 
  NIEUW ! Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering
 

Duurzame houtstook, tips voor overlastvrij stoken.

Het stoken van de haard is voor de één een passie, voor de ander slechts een duurzame, goedkope oplossing om het huis warm te houden. Wat uw reden voor het stoken van de haard ook is, u – maar ook uw omgeving – zit vaak niet op sterke rookontwikkeling of een overheersende haardgeur te wachten. Wij geven u enkele simpele, maar noodzakelijke tips om overlastvrij te stoken.

Schoon hout

Ten eerste moet haardhout schoon zijn. Met schoon haardhout wordt hout zonder vervuilingen als verf en olie bedoeld. Het stoken van tuinhout en gebruikt kozijnhout wordt sterk afgeraden. Ook hout van naaldbomen is minder geschikt. De hars die hierin zit is vervuilend en verdwijnt bij verbranding rechtstreeks in de buitenlucht.  Besteld u hout bij een gecertificeerd bedrijf, dan hoeft u zich geen zorgen te maken en krijgt u schoon en droog haardhout.

Droog hout
Wanneer er onvolledige verbranding van het brandhout optreed komt er naast het in het hout opgeslagen CO2 ook koolmonoxide, methaangas en teer- en stofdeeltjes vrij. Zorg dus voor een volledige verbranding van het hout. Om dit te realiseren moet open haardhout zo droog als mogelijk zijn. Een teveel aan vocht in het hout zorgt voor onvolledige verbranding en dus vervuiling van milieu en haard.

Zwitserse methode
Zuurstof is essentieel in de haard. Meer zuurstof betekent een betere verbranding. Stapel het haardhout dus losjes op elkaar en gebruik de Zwitserse methode. Wat de beste manier is om het hout aan te steken volgens de Zwitserse methode is te zien in onderstaande animatie.

 

aanmaakhoutjes en aanmaakblokjes plaatsenhet aanmaakhout van bovenaf aansteken met aanmaakblokjes

 

 


 

Kortom:

  • Zorg voor schoon hout
  • Zorg voor droog haardhout
  • Gebruik de "Zwitserse methode"
 Topkwaliteit haardhout 
  NIEUW ! Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering