• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

Speksteenkachel, welke haardhout brandt best?

Speksteenkachel, welke haardhout brandt best?

De speksteenkachel geeft het hoogste rendement en de meest pure vorm van jouw huis verwarmen met haardhout. Een speksteenkachel vraagt echter om goed droog hout. Kies hieronder hoeveel blokken je tegelijk brandt in jouw speksteenkachel.

1. Type kachel of haard

2. Hoeveel blokken stook je tegelijk?

 

Speksteenkachel kopen

Wil je genieten van de gezelligheid en warmte van een haard, maar wel rekening houden met het milieu? Dan is een speksteenkachel de juiste keuze. Vanwege de hoge verbrandingstemperatuur is de speksteenkachel namelijk zeer schoon en zuinig. Wat is een speksteenkachel eigenlijk, hoe hoog is het rendement en welk hout is het beste?


Wat is een speksteenkachel?

Speksteenkachels zijn opgebouwd met speksteen en hiermee een ideale warmtebron. Speksteen neemt heel veel warmte op en straalt deze als zachte warmte weer uit. De hoge verbrandingstemperatuur zorgt voor optimale en schone verbranding van het hout en is hiermee milieuvriendelijk. Daarnaast kent de speksteenkachel een aangename stralingswarmte en slaat het veel warmte op, waardoor de kachel ook na het doven van het vuur nog minstens 10 uur warmte afgeeft.


Hoog rendement speksteenkachel

De speksteenkachel is niet goedkoop in aanschaf. Daarentegen bespaar je maar liefst 40 tot 70% op je energierekening en vanwege het hoge rendement verbruik je minder hout. Ook gaat de kachel lang mee vanwege de kwalitatief hoogwaardige en duurzame bouwmaterialen. Op den duur betaalt de investering in een speksteenkachel zich terug, niet alleen voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.


Het juiste hout voor de speksteenkachel

Het is belangrijk om schoon en droog haardhout te stoken in jouw speksteenkachel. Ook het type hout is van belang. Elzenhout is bijvoorbeeld erg geschikt voor een speksteenkachel, omdat dit type hout sneller warmte afgeeft en het speksteen hierdoor eerder opwarmt. Verder zijn essenhout en berkenhout geschikt voor de speksteenkachel. Essenhout brandt traag en geeft een mooi vlammenspel. Berkenhout brandt extra schoon en geeft veel warmte af. Ontdek welke houtsoort het beste bij jou past via onze keuzehulp!


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering