• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

Inbouwhaard, welk haardhout brandt best?

Inbouwhaard, welk haardhout brandt best?

Een inbouwhaard vraagt over het algemeen een houtsoort waarmee je lekkere warmte krijgt. Vaak heeft een inbouwhaard of liftdeurhaard ook een groot glas oppervlak. Het is belangrijk dat dit zo goed mogelijk schoon blijft. Kies hieronder hoeveel blokken je tegelijk brandt in jouw inbouwhaard.

1. Type kachel of haard

2. Hoeveel blokken stook je tegelijk?

 


Inbouwhaard kopen

Heb je nog geen haard, maar wil je wel graag profiteren van de gezelligheid, warmte, geur en knisperende geluid? Heb je nog een open haard of ga je verbouwen? Of ben je bezig met een nieuwbouwwoning? Kies dan voor een mooie inbouwhaard. Bij het kopen van een inbouwhaard moet je rekening houden met een aantal zaken. Welke soorten inbouwhaarden zijn er, welk haardhout moet je gebruiken en hoe stook je verantwoord?


Wat is een inbouwhaard?

De inbouwhaard wordt letterlijk ingebouwd in een wand en meestal gebruikt in een nieuwe schouw. Het grote voordeel hiervan is dat randen en kaders aan het zicht onttrokken worden, waardoor je beter zicht hebt op het prachtige vlammenspel. Heb je nog een open haard? Overweeg dan zeker deze te vervangen door een inbouwhaard. Dit type geeft een veel beter rendement met de betrekkelijk eenvoudige plaatsing van een inbouwhaard.


Soorten inbouwhaarden

Inbouwhaarden zijn er in verschillende stijlen, soorten en maten. Het type deur speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste inbouwhaard. Kies bijvoorbeeld voor de traditionele draaideur, die je simpelweg kan openen en sluiten. Het nadeel hiervan is dat de deur zichtbaar blijft of zelfs in de weg kan zitten wanneer deze geopend is. Een alternatieve keuze is een liftdeur. Deze is onderdeel van constructie van de inbouwhaard, waardoor het mechanisme niet zichtbaar is en je alleen de glasplaten ziet. Open je de liftdeur, dan verschijnt deze volledig in de schouw, waardoor je profiteert van een volledig open vuur.


Hoog rendement inbouwhaard

De inbouwhaard heeft een relatief hoog rendement. Dit is de warmte die wordt teruggegeven in verhouding tot de hoeveelheid verbruikt hout. Waar een traditionele open haard een rendement van maximaal 15% heeft, behaalt de inbouwhaard een rendement van maar liefst 75%! Dit betekent dat je minder veel hout verbruikt, wat niet alleen goed is voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.


Het juiste hout voor de inbouwhaard

Om optimaal te profiteren van de voordelen van een inbouwhaard, is het noodzakelijk dat je het juiste haardhout kiest. Voor de inbouwhaard zijn berkenhout en essenhout de beste keuzes. Berkenhout brandt gemakkelijk, ziet er mooi uit door de witte bast en spat niet. Essenhout is iets lastiger aan te steken, maar brandt trager en is daarom ook een goede keuze. Ontdek welke houtsoort het beste bij jou past via onze keuzehulp!


 


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering