• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Voor 15:00 besteld, direct verzonden

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Klantbeoordeling 9.2/10

Haardhout opslaan

Haardhout van hoge kwaliteit is noodzakelijk voor het aanmaken van een mooi vuur dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Dit gegeven speelt een rol bij de aanschaf van het haardhout, maar zeker ook bij het opslaan ervan. Door het haardhout op een juiste manier te bewaren, blijft het droog en gaat het niet schimmelen. Maar wat is de beste manier van haardhout opslaan? Waar moet je rekening mee houden? We vertellen er graag meer over!


De beste plek om haardhout op te slaan

De belangrijkste voorwaarde bij het kiezen van een opslagplek voor jouw haardhout is dat het er niet vochtig is. Veel mensen kiezen daarom voor de garage, omdat deze vaak geïsoleerd is en er geen vocht bij het haardhout kan komen. Sla haardhout echter niet op in de garage als het vochtigheidspercentage van het materiaal hoger is dan 20 procent. Dan kan het niet genoeg drogen, door de afwezigheid van wind en zon.
De garage lijkt de beste oplossing voor het bewaren van haardhout, maar een houtopslag in de tuin is vaak nog beter dan een afgesloten ruimte. Je denkt misschien aan neerslag en het gevaar hiervan voor het hout, maar de wind die door de opslag waait en de zon die erop schijnt, houden het hout vaak nog droger dan in de garage. Lees hier hoe je een houtopslag maakt!


De beste manier van haardhout opslaan

Naast het kiezen voor de beste locatie om jouw haardhout te bewaren, is ook de manier waarop het hout opgeslagen wordt van groot belangrijk om de kwaliteit te behouden. Zorg er altijd voor dat het hout ongeveer 10 centimeter boven de grond staat, zodat het niet aangetast kan worden door omhoogtrekkend vocht. Doe dit bijvoorbeeld door een pallet onder het hout te leggen, maar kies nooit voor stenen of zand.


Hout stapelen

Kies je voor een buitenopslag? Stapel dan het haardhout niet te diep en kies voor maximaal twee blokken in de diepte. Anders heeft de wind geen mogelijkheid om door het haardhout te waaien. Maar er zijn nog meer manieren om het hout dusdanig te stapelen dat het zo droog mogelijk blijft. Lees er hier meer over.


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering