• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Voor 16:00 besteld, is morgen in huis

Haardhout opslaan


Droog haardhout van hoge kwaliteit is noodzakelijk voor het aanmaken van een mooi vuur zonder rookoverlast. Dit speelt een belangrijke rol bij de aanschaf van het haardhout, maar zeker ook bij het opslaan ervan. Door het haardhout op de juiste manier te bewaren, blijft het droog en gaat het niet schimmelen. Maar wat is de beste manier om haardhout op te slaan? Waar moet je rekening mee houden? We vertellen er graag meer over!


De beste plek om haardhout op te slaan

De belangrijkste voorwaarde bij het kiezen van een opslagplek voor jouw haardhout is dat het er niet vochtig is. Veel mensen kiezen daarom voor de garage, omdat deze vaak geïsoleerd is en er geen vocht bij het haardhout kan komen. Haardhout opslaan in de garage kan alleen met droog hout, dus als het vochtigheidspercentage van het materiaal niet hoger is dan 20 procent. Haardhout dat nog moet drogen kan het beste buiten onder een afdak drogen op de wind. Heb je geen garage of wil je die niet gebruiken voor het opslaan van jouw haardhout, geen paniek,  een houtopslag in de tuin is vaak nog beter dan een afgesloten ruimte. Je denkt misschien aan neerslag en het gevaar hiervan voor het hout, maar de wind die door de opslag waait en de zon die erop schijnt, houden het hout vaak nog droger dan in de garage. Lees hier hoe je een houtopslag maakt!


De beste manier van haardhout opslaan

Naast het kiezen voor de beste locatie om jouw haardhout te bewaren, is ook de manier waarop het hout opgeslagen wordt van groot belangrijk om de kwaliteit te behouden. Zorg er altijd voor dat het hout ongeveer 10 centimeter boven de grond staat, zodat het niet aangetast kan worden door omhoogtrekkend vocht. Doe dit bijvoorbeeld door een pallet onder het hout te leggen.


Hout stapelen

Kies je voor een buitenopslag? Stapel dan het haardhout niet te diep en kies voor maximaal twee rijen houtblokken in de diepte. Anders heeft de wind geen mogelijkheid om door het haardhout te waaien. Maar er zijn nog meer manieren om het hout dusdanig te stapelen dat het zo droog mogelijk blijft. Lees er hier meer over.


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering