• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Voor 16:00 besteld, is morgen in huis

Het beste hout voor verschillende soorten haarden en kachels

Om ervoor te zorgen dat uw haardvuur eenvoudig is aan te steken en een mooie vlam geeft, is het noodzakelijk om het juiste haardhout te gebruiken. De verschillende soorten haarden en kachels vragen echter om andere soorten haardhout. Dus welk haardhout past het beste bij mijn haard of kachel? We leggen het graag uit!


Het beste hout voor de open haard

Als u kiest voor een houtgestookte open haard, dan is het belangrijk dat u kiest voor het juiste openhaardhout. Wilt u een houtsoort die gemakkelijk brandt? Kies dan voor berkenhout. Berkenhout ziet er door de witte bast mooi uit, brandt gemakkelijk en spat niet. Wilt u een houtsoort die trager brandt maar wat lastiger is aan te steken? Gebruik dan essenhout. Deze houtsoorten zijn de beste keuze voor uw open haard.


Het beste hout voor de houtkachel

De keuze voor de houtsoort is bepalend voor het succesvol aansteken van het vuur in de houtkachel. Berkenhout brandt bijvoorbeeld gemakkelijk, spat niet en ziet er door de witte bast mooi uit. Essenhout is iets lastiger aan te steken, maar brandt trager waardoor u minder vaak een nieuw blok op het vuur hoeft te leggen.


Het beste hout voor de speksteenkachel

Het is belangrijk om schoon en droog haardhout te stoken in uw speksteenkachel. Ook het type hout is van belang. Elzenhout is bijvoorbeeld erg geschikt voor een speksteenkachel, omdat dit type hout sneller warmte afgeeft en het speksteen hierdoor eerder opwarmt. Verder zijn essenhout en berkenhout geschikt voor de speksteenkachel. Essenhout brandt traag en geeft een mooi vlammenspel. Berkenhout brandt extra schoon en geeft veel warmte af.


Het beste hout voor de doorkijkhaard

Als u kiest voor hout als brandstof voor uw doorkijkhaard, kies dan wel voor het juiste hout. De beste houtsoorten voor de doorkijkhaard zijn berkenhout en essenhout. Berkenhout brandt gemakkelijk en is daarom eenvoudig aan te steken. Essenhout is wat lastiger aan te steken, maar brandt trager. Voor een doorkijkhaard is het belangrijk dat het hout goed droog is. Hiermee voorkomt u dat het glas van de doorkijkhaard snel vies wordt en houdt u mooi zicht op het vlammenspel.


Het beste hout voor de inbouwhaard

Om optimaal te profiteren van de voordelen van een inbouwhaard, is het noodzakelijk dat u het juiste haardhout kiest. Voor de inbouwhaard zijn berkenhout en essenhout de beste keuzes. Berkenhout brandt gemakkelijk, ziet er mooi uit door de witte bast en spat niet. Essenhout is iets lastiger aan te steken, maar brandt trager en is daarom ook een goede keuze.


Het beste hout voor de liftdeurhaard

De houtsoort is mede afhankelijk van hoe u de liftdeurhaard gebruikt, maar vaak zijn essenhout en berkenhout de beste houtsoorten. Stookt u langere tijd per dag? Dan ligt een harde houtsoort als essenhout voor de hand. Wilt u even snel de haard aansteken met een houtsoort die niet knapt omdat u de liftdeurhaard ook open stookt? Gebruik dan berkenhout.


Zeker weten welke houtsoort het beste bij u past? Bekijk onze keuzehulp!

 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering