Voor 15:00 besteld = Direct verzonden

Of plan zelf uw gewenste bezorgdatum

Green & Clean haardhout

Schoon stoken begint hier

Gratis verzending heel Nederland

Voor de wadden geldt toeslag

Veilig kopen & Achteraf betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

Hoe kan ik mijn open haard doven?

Aan een gezellige avond rond de open haard hoeft voor de meeste mensen geen eind te komen. Toch is het op een gegeven moment tijd om het haardvuur in de open haard te doven. Maar hoe doof ik het haardvuur het beste? We leggen het graag uit!


Uitbranden haardhout

Als het tijd is om het vuur te doven, dan is het de beste keuze om het haardvuur zoveel mogelijk uit te laten branden. Na verloop van tijd kent u uw open haard en weet u hoelang het duurt voordat het haardvuur uit zichzelf gedoofd is. Ga er tot die tijd vanuit dat u het laatste uur dat u van het vuur wil genieten, geen nieuwe blokken op het vuur moet leggen. Zo dooft het haardvuur geleidelijk aan en hoeft u niet op het laatste moment een flink haardvuur te doven.


Haardvuur doven

Mocht het toch gebeuren dat u plotseling weg moet en niet in staat bent om te wachten tot het vuur uitgebrand is, dan is doven beter dan het vuur onbeheerd achterlaten. Doe dit echter nooit met water! Uit veiligheidsoverwegingen is ook het belangrijk dat u het vuur niet zachtjes laat nasmeulen. Doof het haardvuur daarom altijd volledig met zand. Bij het doven van uw open haard staan veiligheid en uw gezondheid altijd voorop. Kies daarom voor een verantwoorde wijze van doven door het haardhout langzaam uit te laten branden of het, indien nodig, te doven met zand. Zo kunt u optimaal genieten van uw open haard in huis!


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering