• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

JAnus JAcobus houtkachels


Over JAnus JAcobus kachels 


JAnus en JAcobus is een houtkachelmerk dat in 1981 is opgericht door de Nederlandse smid Janco de Jong. Dat jaar begon hij in zijn eigen smederij met de ambachtelijke productie van een zogenoemde JAnus houtkachel. Hierna ontwikkelde De Jong de JAcobus houtkachel, die een stuk energiezuiniger was dan zijn voorganger. En later volgden de zogeheten JAnus2, een kachel die zowel op hout als op gas gestookt kan worden, en de JAnus pelletkachel. 

Aanvankelijk verkocht De Jong zijn JAnus en JAcobus kachels alleen in Nederland, maar na verloop van tijd sloegen deze houtkachels ook elders in Europa sterk aan. De JAnus houtkachel en de JAcobus varianten worden goed verkocht in landen als onder meer Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en Zweden. 


De collectie Janus Jacobus kachels 


De positieve verkoopcijfers van De Jongs kachels zijn goed verklaarbaar. De houtkachels JAnus en JAcobus zijn namelijk populair vanwege hun stilistische, functionele en eigentijdse stijl en het efficiënte en zeer duurzame verbruik van deze kachelsoorten. Naast de JAnus en JAcobus houtkachel verkoopt De Jong tal van andere kachelproducten en accessoires. Zoals tuinhaarden, kookplaten, haardstellen, meerdere theeketels en ook pannen. 

Qua houtkachels zijn is een aantal typen erg populair in de verkoop. Zoals de recente, volledig zelf ontworpen JAcobus beton-kachel. Deze kachel heeft een geheel eigen uitstraling en zorgt voor een perfecte warmtegeleiding in elke woonruimte. Maar ook met het strak ontworpen en zeer voordelige model JAcobus 6, die liefst 120 m3 verwarmt, azal menigeen in zijn nopjes zijn!


Het ideale hout voor een JAnus JAcobus kachel

Heeft u advies nodig of wilt u graag weten welke houtsoort het beste bij de kachel past? Klik dan op 'Keuzehulp' In 2 klikken uw houtadvies op maat.

KeuzehulpBekijk nu alle JAnus JAcobus modellen!


Voor een goed overzicht van alle JAnus JAcobus kachels verwijzen we je graag naar de website van JAnus JAcobus zelf.verzending in de benelux

Snelle levering, elke werkdag naar keuze

Het hele jaar droog haardhout

U komt geen seizoen zonder te staan

Veilig bestellen en betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd