• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Voor 16:00 besteld, is morgen in huis

Wat is een liftdeurhaard?

Een liftdeurhaard is de perfecte oplossing als u wilt afwisselen tussen de voordelen van een traditionele open haard en het hoge rendement van een gesloten haard. Een liftdeurhaard heeft een glazen deur en wordt door het openen of sluiten hiervan zowel als open haard als gesloten haard gebruikt. Deze glazen liftdeur verdwijnt bij het openen uit het zicht in een boezem of koof en bedekt bij het sluiten hiervan de volledige haard.


foto@kal-fire


Open en gesloten liftdeuren


Als de liftdeur geopend is, dan lijkt de liftdeurhaard net een open haard. U heeft vrij zicht op het vuur en het vlammenspel, geniet van de heerlijke geur van het hout en het knisperende geluid. Een reden om de liftdeurhaard te sluiten is het verhoogde rendement. Ook is het een stuk veiliger om de deur te sluiten als u even de deur uit moet.


Voordelen van een liftdeurhaard


Een liftdeurhaard heeft veel voordelen. Dit type haard beschikt vaak over een moderne verbrandingstechniek, waardoor er in gesloten toestand met minimale brandstof een hoog vermogen wordt gerealiseerd. Ook in deze gesloten stand geniet u vanwege de grote glazen deur van het vlammenspel. Het schoonmaken van de liftdeur is heel eenvoudig en als er goed, droog brandhout gestookt wordt, is er nauwelijks roetaanslag op de ruit van de liftdeur.


Het juiste hout voor de liftdeurhaard


Maar wat is dan het juiste hout voor de liftdeurhaard? Een vereiste voor een liftdeurhaard is dat het haardhout goed droog moet zijn. Dit voorkomt zwarte roetaanslag op het glas en geeft veel meer warmte. De houtsoort is mede afhankelijk van hoe u de liftdeurhaard gebruikt, maar vaak zijn essenhout en berkenhout de beste houtsoorten. Stookt u langere tijd per dag? Dan ligt een harde houtsoort als essenhout voor de hand. Wilt u even snel de haard aansteken met een houtsoort die niet knapt omdat u de liftdeurhaard ook open stookt? Gebruik dan berkenhout. Voor een houtadvies op maat gebruikt u natuurlijk onze keuzehulp.


Soorten liftdeurenhaarden


Uiteraard zijn er ook van de liftdeurenhaarden verschillende soorten en maten. Een groot glasdeel of juist losse delen, met of zonder zichtbaar kader, verschillende formaten en kleuren; voor elk interieur en budget is er een passende oplossing. Kijk voor diverse voorbeelden eens bij Kal-Fire, een Nederlands bedrijf met veel verschillende modellen liftdeurhaarden in het assortiment.


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering