Voor 15:00 besteld = Direct verzonden

Of plan zelf uw gewenste bezorgdatum

Green & Clean haardhout

Schoon stoken begint hier

Gratis verzending heel Nederland

Voor de wadden geldt toeslag

Veilig kopen & Achteraf betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

Stookhout

Wilt u topkwaliteit stookhout kopen voor uw kachel of haard? Haardhoutcompany.nl levert strakgestapelde pallets stookhout van hoogwaardige kwaliteit. Het stookhout is schoon en droog en zorgt daardoor dat zowel u als uw buren geen rookoverlast ervaren en het milieu minimaal wordt belast.
 


Stookhout kopen: kenmerken

Houd bij het stookhout kopen rekening mee dat het hout droog en schoon is. Dit zorgt ervoor dat u overlastvrij stookt en het milieu minimaal belast. Met schoon stookhout wordt bedoelt dat het hout vrij is van vervuiling (verf en olie). Afvalhout of hout van naaldbomen worden sterk afgeraden. Droog stookhout is hout dat 20% of minder vocht bevat. Het rendement van nat stookhout is behoorlijk lager dan dat van droog hout. Er is namelijk ruim twee keer zoveel nat hout nodig dan droog brandhout om hetzelfde rendement te behalen.

Stookhout kopen: soorten

Haardhoutcompany.nl biedt diverse soorten stookhout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo geeft essenhout een mooie vlammenspel en heerlijke warmte. Berkenhout heeft een hoge energiewaarde en een heerlijke zoete geur. Gaat u voor duurzaam? Kies dan voor eikenhout! Dit wordt gedroogd met de restwarmte die vrijkomt met de productie van elektriciteit in biogasinstallaties. Haardhoutcompany.nl levert ook elzenhout en beukenhout.

Stookhout keuzehulp

Welk soort stookhout u nodig hebt is sterk afhankelijk van het soort kachel dat u gebruikt en het aantal blokken dat u stookt. Wilt u stookhout bestellen, maar bent u niet zeker welk soort geschikt is voor uw stookvoorkeuren? Met onze haardhout keuzehulp bent u in twee klikken bij de juiste keuze!

Waarborg kwaliteit met stookhoutopslag

Om de hoogwaardige kwaliteit van het stookhout te waarborgen is de juiste manier van opslaan essentieel. Sla brandhout altijd op aan de ‘droge’ zijde van uw woning of in een schuur of garage. Wanneer u stookhout aanschaft bij Haardhoutcompany.nl kunt u het stookhout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Is deze pallet te groot of wilt u sfeer creëren met het hout? Kies dan voor een functionele houtopslag.

Stookhout kopen: bezorgen

Haardhoutcompany.nl levert stookhout in heel Nederland. Bij Haardhoutcompany.nl wordt uw stookhout geleverd wanneer u dat wilt! Kies tijdens het bestellen uw eigen bezorgtijd. Wij nemen tijdig contact met u op over de exacte bezorgtijd.
 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting
Uitstekende service
Hoogste klantwaardering