• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Voor 15:00 besteld, direct verzonden

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Klantbeoordeling 9.2/10

Stookhout

Wil je topkwaliteit stookhout kopen voor jouw kachel of haard? Haardhoutcompany.nl levert strakgestapelde pallets stookhout van hoogwaardige kwaliteit. Het stookhout is schoon en droog en zorgt daardoor dat zowel jou als jouw buren geen rookoverlast ervaren en het milieu minimaal wordt belast.
 


Stookhout kopen: kenmerken

Houd bij het stookhout kopen rekening mee dat het hout droog en schoon is. Dit zorgt ervoor dat je overlastvrij stookt en het milieu minimaal belast. Met schoon stookhout wordt bedoelt dat het hout vrij is van vervuiling (verf en olie). Afvalhout of hout van naaldbomen worden sterk afgeraden. Droog stookhout is hout dat 20% of minder vocht bevat. Het rendement van nat stookhout is behoorlijk lager dan dat van droog hout. Er is namelijk ruim twee keer zoveel nat hout nodig dan droog brandhout om hetzelfde rendement te behalen.

Stookhout kopen: soorten

Haardhoutcompany.nl biedt diverse soorten stookhout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo geeft essenhout een mooie vlammenspel en heerlijke warmte. Berkenhout heeft een hoge energiewaarde en een heerlijke zoete geur. Ga je voor duurzaam? Kies dan voor eikenhout! Dit wordt gedroogd met de restwarmte die vrijkomt met de productie van elektriciteit in biogasinstallaties. Haardhoutcompany.nl levert ook elzenhout en beukenhout.

Stookhout keuzehulp

Welk soort stookhout je nodig hebt is sterk afhankelijk van het soort kachel dat je gebruikt en het aantal blokken dat je stookt. Wil je stookhout bestellen, maar bent je niet zeker welk soort geschikt is voor jouw stookvoorkeuren? Met onze haardhout keuzehulp bent je in twee klikken bij de juiste keuze!

Waarborg kwaliteit met stookhoutopslag

Om de hoogwaardige kwaliteit van het stookhout te waarborgen is de juiste manier van opslaan essentieel. Sla brandhout altijd op aan de ‘droge’ zijde van jou woning of in een schuur of garage. Wanneer je stookhout aanschaft bij Haardhoutcompany.nl kun je het stookhout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Is deze pallet te groot of wil je sfeer creëren met het hout? Kies dan voor een functionele houtopslag.

Stookhout kopen: bezorgen

Haardhoutcompany.nl levert stookhout in heel Nederland. Bij Haardhoutcompany.nl wordt jouw stookhout geleverd wanneer jij dat wilt! Kies tijdens het bestellen jouw eigen bezorgtijd. Wij nemen tijdig contact met jou op over de exacte bezorgtijd.
 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering