• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Voor 16:00 besteld, is morgen in huis

Wat is een doorkijkhaard?

Eigenlijk zegt het woord het zelf al: een doorkijkhaard is een haard waar je ‘doorheen’ kunt kijken omdat de wanden langs twee of meer zijden gemaakt zijn van glas. Een doorkijkhaard wordt ook wel een tunnelhaard genoemd en groeit in populariteit. Waarom is de doorkijkhaard zo populair, welke soorten doorkijkhaarden bestaan er en welke brandstof hoort hierbij?foto@spartherm


Doorkijkhaard in huis


De doorkijkhaard wordt voornamelijk in een gesloten of halve wand geplaatst en doet hiermee dienst aan beide zijden van de muur. Door de glazen wanden vormt de doorkijkhaard een subtiele halfopen afscheiding tussen twee ruimtes. Beide kamers delen op deze manier ook de warmte en sfeer van de tunnelhaard. U profiteert hiermee met slechts één doorkijkhaard in twee ruimtes van de voordelen van een haard.


Doorkijkhaard in het interieur


De doorkijkhaard groeit in populariteit. Niet alleen vanwege de genoemde praktische voordelen, maar ook omdat het design esthetisch een indrukwekkende aanvulling is op het interieur. Het geeft een luxe uitstraling en is vaak een toonbeeld van design op zich. Zo combineert de doorkijkhaard het praktische met het visuele.


Soorten doorkijkhaarden


Er zijn diverse soorten doorkijkhaarden beschikbaar. Naast de vertrouwde rechthoekige, horizontale haarden, zijn er tegenwoordig ook verticale modellen verkrijgbaar. Ook qua afwerking bestaan er diverse opties, zowel met een apart kader of juist zonder. Kiest u voor een afwerking zonder kader, dan zijn de haard en het glas volledig geïntegreerd in de wand.


Brandstof voor de doorkijkhaard


Bij het kiezen van brandstof voor de tunnelhaard zijn er diverse opties. Stoken op gas is in dit geval een veelgemaakte keuze. Steentjes, keitjes of namaakhout vormen dan een sfeervolle opvulling van de haard. Wilt u de geur van het hout en de knisperende vlammen niet missen? Kies dan voor een houtgestookt model. En is een rookkanaal niet realiseerbaar in huis? Dan is de elektrische haard een slimme optie.


Het beste hout voor de doorkijkhaard


Als u kiest voor hout als brandstof voor uw doorkijkhaard, kies dan wel voor het juiste hout. De beste houtsoorten voor de doorkijkhaard zijn berkenhout en essenhout. Berkenhout brandt gemakkelijk en is daarom eenvoudig aan te steken. Essenhout is wat lastiger aan te steken, maar brandt trager. Voor een doorkijkhaard is het belangrijk dat het hout goed droog is. Hiermee voorkomt u dat het glas van de doorkijkhaard snel vies wordt en houdt u mooi zicht op het vlammenspel. Ontdek welke houtsoort het beste bij u past via onze keuzehulp!


 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering