Haardhout Zwolle | Promotiecode "welkom" | Ontvang gratis aanmaakblokjes t.w.v. 25 euro.

..
€207,50
Excl. BTW: €171,49
 • Inhoud: ca. 500 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €299,00
  Excl. BTW: €247,11
 • Inhoud: ca. 700 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €267,50
  Excl. BTW: €221,07
 • Inhoud: ca. 1000 blokken
 • Bloklengte: ca. 25 cm.

 • ..
  €332,50
  Excl. BTW: €274,79
 • Inhoud: ca. 700 XL blokken
 • Bloklengte: ca. 37 cm

 • Haardhout Zwolle 

  Ieder mens vindt het gezellig om lekker wat te relaxen bij de open haard. Ook mensen die in (plaats of regionaam) Zwolle of omgeving wonen, hebben velen een kachel waar haardhout in gestookt kan worden. Haardhout kopen kan prima in Zwolle en alle plaatsen zoals in de omgeving zoals bijvoorbeeld Dalfsen, Heerde, Kampen en Wezep, online bij Haardhoutcompany.nl, worden aangeschaft. Tegenwoordig is houtstoken in de open haard een beetje omstreden. Er zijn discussies gaande dat ook daardoor een teveel aan stikstof in de lucht komt. Er wordt nog druk onderzoek naar gedaan. Ondertussen kun je de volgende tips in acht nemen, om Co2 uitstoot zoveel mogelijk te voorkomen.


  Wat haardhout van de Haardhoutcompany.nl voor u kan doen 

  Zorg in eerste instantie dat je een goede kwaliteit haardhout koopt. Openhaardhout moet voorzien zijn van ovengedroogde garantie. De Houtcompany heeft een aantal verschillende houtsoorten, die aan deze eisen voldoen. Gecertificeerd hout wat naast een kwaliteitsvuurtje, duurzaamheid en garantie biedt.
  Wanneer je hout gaat branden, doe dit dan nooit met meer dan 3 houtblokken en gebruik aanmaakhoutjes. Aanmaakhout zal goed moeten worden verwarmd om zo min mogelijk rookontwikkeling in het rookkanaal te veroorzaken. Aanmaakhout wordt in netzakken verkocht. Ook het gebruik van aanmaakblokjes is prima om haardhout snel te laten ontbranden.

   


  Tips stoken haardhout

  Niet de hele dag laten branden

  Om zo min mogelijk uitstoot te voorkomen is het belangrijk om je houtkachel niet langer dan 4 uur per dag te laten branden. De meeste mensen steken de haard pas in de avonduren aan. Zo hoeven mensen in de buurt niet de hele dag jou rook te inhaleren. Vooral mensen met longproblemen hebben moeite met rook van een houtkachel.
  Geniet dus zoveel mogelijk in de avonduren.


  Droog hout stoken

  Stook alleen maar goed gedroogd hout. De Haardhoutcompany heeft kwaliteits gedroogd hout die zo min mogelijk overlast geeft. Vochtig hout gaat roken en is helemaal uit den boze.


  Géén geschilderd of gebeitst hout

  Stook absoluut nooit geen hout wat is gebeitst of geschilderd. De stoffen die dan vrij komen zijn extra belastend voor het milieu.


  Schoorsteen

  Laat minimaal eenmaal per jaar de schoorsteen vegen, zo heb je de minste last van een verstopte schoorsteenpijp.


  De Zwitserse methode 

  Om een goed brandend, geel vlammenspel te krijgen is de Zwitserse manier van aansteken de beste.
  De houtblokken stapel je kruislings op elkaar. Dikke blokken onderin en de dunnere bovenop. Leg hier bovenop de aanmaakblokjes of houtjes en steek deze vervolgens aan. Nooit spiritus of een andere vloeistof gebruiken. Als je het aansteken een beetje met beleid doet, branden de houtblokken heel snel. De kwalitatief, hoogwaardige houtblokken van de houtcompany.nl, zijn zo ontzettend droog dat ze onmiddellijk vlam zullen vatten.


  Zet de luchttoevoerklep van de open haard altijd helemaal open om koolmonoxyde zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is het beter om de ventilatieroosters in huis open te laten. Wanneer je de regels zo goed mogelijk in acht neemt zul je zo min mogelijk uitstoot veroorzaken.

  Op zoek naar haardhout elders in Overijssel? Kijk dan op de haardhout Deventer of brandhout Kampen pagina's


   Topkwaliteit haardhout 
    Meerpalletkorting
  Uitstekende service
  Hoogste klantwaardering