• < 15:00 besteld = Direct verzonden

  • Gratis verzending heel Nederland         

  • Green & Clean Haardhout

  • Veilig kopen & Achteraf betalen

  • Plan zelf de leverdatum

  • Gratis thuisbezorgd*

  • Topkwaliteit gedroogd hout

  • Veilig kopen, achteraf betalen

  • Voor 16:00 besteld, is morgen in huis

Hoogwaardig braaihout kopen

Ook in Nederland wordt het gebruik van een braai steeds populairder en daarvoor heeft u natuurlijk ook hoogwaardig braaihout nodig! Welke soort u ook kiest, Haardhoutcompany levert volgens hoge standaarden.


Braaihout kopen, haal het beste uit uw BBQ, Braai en Ofyr

Wilt u topkwaliteit braaihout kopen voor uw BBQ, Zuid Afrikaanse Braai of Ofyr? Haardhoutcompany.nl levert strak gestapelde pallets haardhout van hoogwaardige kwaliteit. Het hout is schoon en droog en zorgt daardoor dat zowel u als uw buren geen rookoverlast ervaren en het milieu minimaal wordt belast.  


Kenmerken braaihout

Stook uitsluitend droog en schoon braaihout. Dit zorgt ervoor dat u overlastvrij stookt en het milieu minimaal belast. Met schoon haardhout wordt bedoelt dat het hout vrij is van vervuiling (verf en olie). Afvalhout of hout van naaldbomen worden sterk afgeraden. Droog haardhout is hout dat 20% of minder vocht bevat. Het rendement van nat haardhout is behoorlijk lager dan dat van droog braaihout. Er is namelijk ruim twee keer zoveel nat haardhout nodig dan droog haardhout om hetzelfde rendement te behalen.

De uitleg zegt het eigenlijk al wel, braaihout is een verzamelnaam voor hout dat gebruikt wordt op de braai. Het is maar net wat uw persoonlijke voorkeur heeft. Over het algemeen is hard, droog en onbewerkt hout geschikt voor de braai. 


Soorten braaihout

Haardhoutcompany.nl biedt diverse soorten ovengedroogd braaihout. Ieder houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo geeft essenhout een mooie vlammenspel en heerlijke warmte. Berkenhout heeft een hoge energiewaarde en een heerlijke zoete geur. Gaat u voor duurzaam? Kies dan voor eikenhout! Dit wordt gedroogd met de restwarmte die vrijkomt met de productie van elektriciteit in biogasinstallaties. Haardhoutcompany.nl levert ook elzenhout en beukenhout. Steek het hout ook op een goede manier aan met aanmaakhout.


Braaihout keuzehulp

Welk soort haardhout u nodig hebt is sterk afhankelijk van het soort kachel dat u gebruikt en het aantal blokken dat u stookt. Wilt u haardhout bestellen, maar bent u niet zeker welk soort geschikt is voor uw stookvoorkeuren? Met onze braaihout keuzehulp bent u in twee klikken bij de juiste keuze! Bekijk ook de aanbieding haardhout!


Waarborg kwaliteit braaihout met een houtopslag

Om de hoogwaardige kwaliteit van het braaihout te waarborgen is de juiste manier van opslaan essentieel. Sla haardhout altijd op aan de ‘droge’ zijde van uw woning of in een schuur of garage. Wanneer u haardhout aanschaft bij Haardhoutcompany.nl kunt u het hout opslaan in de pallet waarin het wordt geleverd. Is deze pallet te groot of wilt u sfeer creëren met het haardhout? Kies dan voor een functionele houtopslag.  Braaihout bezorgen

Haardhoutcompany.nl levert braaihout in onder andere door heel Nederland heen. U profiteert van gratis bezorging. (Voor de Waddeneilanden geldt een toeslag.)

 Topkwaliteit haardhout 
  Meerpalletkorting & Spaarpunten
Uitstekende service
Hoge klantwaardering